3.7.08

BİR KAÇ KELAM VE BİR ARA...

Selam arkadaşlarım. Bloğumu yeni açtım ve fotoğraf makinem hala yok biliyosunuz ki... Çok birşeyler ekleyemedim o yüzden de... Havalar çok sıcak ve dünya derdi de hiç bitmiyor o yüzden bende şöyle bir ara vereyim dedim. Şu aralar dualarınıza ihtiyacım var. O yüzden can olan candan olan dualarınızı eksik etmeyin üzerimden diyorum.
Not: Fotoğrafın neresi olduğunu bilen var mı? Yada ben sizi çok düşündürmeyeyim. Canlarım bu fotoğraf Bosna-Hersek'e ait. Osmanlı Devletine ait mimarilerin olduğu tarafı çekmiştim. Cami, hamam ve taş evler. Hala o evlerde oturanlar var:)
Oraya gidip Rabbimin yarattığı harika "sanat eseri" bir ülkeyi gördüğüm için, Rabbime çok şükrediyorum. Camilere namaz kılmaya gittiğimizde bazı kadınlar sürekli camiye gidiyormuş ve onlardan bir kaç tanesiyle konuşma imkanımız oldu. Göz yaşlarıyla anlatmaya çalıştılar bize yaşadıkları savaşı... Çok dua istediler...
Oradaki Türk okulunuda ziyarete gitmiştik ve öğretmenlerimiz göz yaşları içerisinde dualarınızı eksik etmeyin diyerek bizden dua istediler. Bosna Hersek'te bir bomba var. Her an pimi çekilmeye hazır :( Oraya gittiğinizde bunu hissediyorsunuz malesef. Bu gece ve hele ki bu mübarek günlerde lütfen dualarımızı müslüman kardeşlerimizin üzerinden eksik etmeyelim.
İnş. sizlerde bu güzel ülkeyi ziyarete gidebilirsiniz... Bir tarafta savaşın izlerini, bir tarafta mutsuz çehreleri, başka bir tarafta da Rabbimin yaratış mücizelerini ve eserlerindeki mükemmel incelikleri görebilirsiniz... Rabbim ben Sen'i övemem, Sen zatını övdüğün gibisin...."
Not: Arkadaşlar Ramazana kadar Allah rızası için hatim indiriyoruz. Aranızda hatimimize ortak olmak isteyen varsa bana mail atsın inş. tatlimutfagim@gmail.com HEPİNİZE HAYIRLI KANDİLLER... DUALARDA BULUŞMAK ÜMİDİYLE. ALLAH'A EMANET OLUN İNŞALLAH.

2.7.08

Esselamü Aleyküm ve Şükür Kavuşturana...

"Allâhümme bârik lenâ fî Recebe ve Şaban ve belliğnâ Ramazan" "Yâ Rabbi, bize Recep ve Şaban'ı mübarek eyle ve bizi Ramazan'a ulaştır." * Her gün bu duâya devam edilir,
* Lâ ilahe illAllâh, kelime-i tevhidi her gün biner defa söylenir.
* Bu aylar feyiz ve bereketi nâmütenâhî olan aylardır.
* Receb hürmet, Şaban hizmet, Ramazan ise nimet ayıdır.
* Recep tevbe ve inâbet ayı, Şaban muhabbet, Ramazan ise karabet (yakınlık) ayıdır.
* Receb, cefâyı terk içindir. Şaban amel ve vefa içindir. Ramazan sıdk ve safa içindir.
* Receb öyle bir aydır ki, Allâh Teâlâ onda kat kat sevâb verir.
* Şaban öyle bir aydır ki, onda keramet beklenir.
* Receb sabıkların, Şaban muktesiderin, Ramazan ise âsîlerin ayıdır.
* Receb tohum ekme, Şaban sulama, Ramazan ise hasad ayıdır.
* Yıl ağaç gibidir. Receb ayı ağacın yapraklanacağı, Şaban meyveleneceği, Ramazan ise meyvelerin toplanacağı zaman gibidir.
* Rasûlullâh - sallâllâhu aleyhi vessellem - buyuruyorlar: "Receb, Allâh Teâlâ'nın, Şaban benim ve Ramazan ümmetimin ayıdır." 7) Receb-i Şerif Mübarek üç ayların birincisidir. "Allâhümme bârik lenâ fî Recebe ve Şaban. Ve belliğnâ Ramazan."duası her gün en az bir defa okunmalı.
* Bu ayda yapılacak her hayırlı işin sevabı kat kat verilir.
* Bu ayda oruç tutmak pek faziletlidir.
* Sadaka vermek, fakirleri sevindirmek -Ramazan müstesna- diğer aylardan daha değerli ve daha ecirlidir.
* Bu ayda otuz rek'atlık nafile bir namaz vardır, kılınmalıdır.
* Bu ayın ilk Cum'a gecesi, Regâib gecesidir.
* Yırmiyedinci gecesi, Mi'raç gecesidir. Tevbe, ibâdet ve dualarla değerlendirilmelidir.
e. Regâib Gecesi
A. Recep Ayı ve üç aylar ile ilgili diğer yazılar için lütfen tıklayınız.
B. Recep Ayı ve üç aylar ile ilgili diğer yazılar için lütfen tıklayınız.
C. Recep Ayı ve üç aylar ile ilgili diğer yazılar için lütfen tıklayınız.
Estağfirullah, Estağfirullah, Estağfirullah...
Esselamü Aleyküm ; Şükürler olsun Yarabbi! Bu yılda eriştirdin bizleri üç aylara. "Allâhümme bârik lenâ fî Recebe ve Şaban ve belliğnâ Ramazan" - "Yâ Rabbi, bize Recep ve Şaban'ı mübarek eyle ve bizi Ramazan'a ulaştır." [Her gün en az bir defa okunacak duadır] Sevdiklerimle, sevmediklerimle, dostlarımla, düşmanlarımla, bilenlerle, bilmeyenlerle, tüm Ümmet-i Muhammed ile tüm insan alemiyle ulaştır Yarabbi Ramazan-ı Şerif-e bizleri. Ulaştır ki olsun hepsinin, hepimizin şansı olsun bir daha bir kez daha kurtulmak için... Allah'ım ne olursun kalplerimizi "Senin" iman ateşin ile yak! dostumuza, düşmanımıza, bilenlere, bilmeyenlere bu günlerin ehemmiyetini önemini bir kez daha anlama fırsatı tanıdığın için sana şükürler olsun Yarab! Ey kalplerimizi evirip çeviren Allah'ımız halimizi en güzel hale çevir. Bizi nefsimizle bir an olsun yalnız bırakma Allah'ım. Ne olursun bizlere merhametin ile muamele et. Allah'ım düşmanlarımızı dahi eriştirdiğin bu mübarek günlerde, onların kalplerini iman nuru ile nurlandır ama onlar ki; kalpleri zift gibi kararmış bir daha aydınlanmayacaksa onları bildiğin gibi yap. Bizlere kötülük etmelerine izin verme Rabbim. Vatani görevini yapan erlerimizin üzerinden inayet elini eksik etme Allah'ım. Onlara güç-kuvvet ver. Onları düşmanlardan koru. Vatanımızı, milletimizi iç ve dış düşmanlardan koru Allah'ım.
Rabbim inş. bu mübarek günleri ihya edenlerden nasip eylesin inşallah bizleri.... İnş. günah defterlerimizin temizlendiği, sevap hanelerimizin ise bereket kazandığı günler geçirmeyi Rabbi Rahim bizlere nasip eder. Bu günleri Mevlam kurtuluş vesilesi kılmıştır. O zaman en iyi şekilde değerlendirmek nasip olsun...
VELHAMDÜ LİLLAHİ RABBİL ALEMİN.EL FATİHA!
Oruç tutmak için günler çok uzun ama velhasıl cennette ucuz değil. Günlerce aç-susuz yaşayan insanlarımız var biz nasıl olsa tekrar masalarımızı, harkulade yemeklerimizle donatıp, midelerimizi inş. dolduracağız... Ama onların öyle bir şansı yok... Bugünlerimizi Allah'ım aratmasın arkadaşlar. O yüzden inş. gücümüz yettiğince ibadetlerimizi yapıp oruç tutmayı nasip etsin Mevlacım...
Sizleri seviyorum. İnş. hepimizin kurtuluşu olur bu mübarek günler diyorum.
Allah'a emanet olun.
Haydin felaha.... :)
Kandilinizi şimdiden kutluyorum