3.1.11

Yeni Yılın İlk Postu :) ve Geçen yılın son postunun devamı :)))

BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ :)))

Herkese Merhaba! Yeni yılın ilk yazısı inşallah hayırlı olur ve herkesin yeni yılı inşallah hayırlara vesile olur. Mevlam afiyetli bir yıla merhaba demiş olmamızı nasip etsin inşallah...

31 Aralık günü Hatice Büşra ağlayarak uyandı ve durmadan ağlayınca dayanamadım artık doktorumuzu aradım. Acil durum olduğu için sağolsun bizide araya aldı. Burun akıntımıza, öksürüğümüze, ishalimize birde ateş eklenince  yavrum iyice huzursuz oldu. Soğuk algınlığına ve azı dişlerinin zorlamasına yormuştuk hep bu durumu. Çünkü kafasıda sürekli sıcaktı. Hep idrarını takip ederim. Az mı yoksa normal mi gidiyor diye. Azalma olduğunu farketmiştim. Keşke o zaman gitseymişim! Bu yüzden hala vicdan azabı çekiyorum. Anne yüreği hissediyor değil mi anneler? Kimseyi dinlememek lazım bu durumda...

Öğlen 12' de evden çıktık idrar ve kaka tahlilini kızım vermek istemeyince (hastaneyi ayağa kaldırdık ve durmadan ağladık) kan tahlili yaptırıp geri döndük. . Eve geldiğimizde saat 16:30 gibiydi ve o da ne! Kuzu kakasını evde yaptı apar topar dedemiz hastaneye yetiştirmek üzere gitti. İdrarı ise gece 20:30 gibi babasıyla götürdük. Doktorun yanına sonuçlarla vardığımızda saat 21:00 'ı geçiyordu artık. Beni görünce tabii çok şaşırdı sen hala burada mısın? dedi. :) Kanımızda ve kakamızda birşey çıkmamıştı Allah a şükür fakat ciddi idrar enfeksiyonumuz varmış. :(

Sonuç olarak eve ateş düşürücü, ishal kesici, antibiyotik ve balgam söktürücüyle geldik:( Her ne kadar bitkisel şeylerden yana olsam da bu konu üzerinde araştırıyorum. Sizin bu gibi durumlarda uyguladığınız birşeyler varsa paylaşırsanız sevinirim. 2 gün ateş sürdü. Kaka durumumuzun ancak rengi normale döndü. Çok şükür öksürüğümüz kesildi. Elhamdülillah Rabbime. Bunlar Allah ın izniyle geçecek olan durumlar. Mevlam geçmeyen hastalık vermesin ve özellikle hastane köşelerinde yavrusuna şifa arayan annelerimize sabırlar versin yavrularına şifalar versin Rabbim ve dahi tüm şifa bekleyenlere...

Bugünde baktım kıl kurdu döküyor:( Allkah' ım çok şaşırdım. 1 tane gördüm. Doktorumuzu aradım tahlil istedi apar topar aldım numuneyle birlikte hastaneye gittim ve kıl kurdu döküyormuş yavrum. Her insanın bağırsaklarında kıl kurdu zaten mevcutmuş ve ishalle beraber bunlar vücuttan dökülebilinirmiş. Aynı zamanda yumurtasını her yere bırakan bir varlıkmış o yüzden bebeğinizin altını değiştirirken ellerimizi iyice yıkamak gerekli ve değiştirdikten sonra da! Ayrıca salata malzemelerinden de bulaşabilirmiş. O yüzden bol sirkeli suda 15-30 dk. bekletmek gerek malzemelerimizi...  Yumurtasını hemen bıraktığı için tırnak arasında kalmışsa bizde başka bir yere dokunmuşsak çocuğumuzda aynı yere dokunmuşsa bu durum kaçınılmazmış...Çok çabuk bulaşan birşey olduğundan ötürüde tüm ev halkı bireyleriyle birlikte ilaç kullanacakmışız! ve herkes aynı anda başlayacak:) İç çamaşırlar yüksek ısıda ve mümkünse kaynatılacak kullanmadan öncede mutlaka ütülenecekmiş.

Biraz uzun yazdım fakat paylaşmak istedim.... Belki karşılıklı bilgi alış-verişimiz olur diye:) Kaç gündür uykusuz geceler artık yerini giderek uykuya bırakıyor çok şükür :)

Yeni yıla hastalıklarla merhaba dedik. Kızımda bende...Benzer durumlardan muzdaribiz. Allah ım şifa versin....Amin...

****

Eveeeeeet... Bir önceki postumda kalan ayrıntıları sonra yayınlayacağım demiştim. Hazır uyku tutmamışken ve fırsat bulmuşken paylaşmak istedim. Hemde minik meleğime hatıra olmuş olacak :)

Doğum günümüzde  küçük gelin olmuştu hanımefendi. Aşağıdaki Güzel duvağımızı eşimin teyzesinin kızı yaptı. Kendisine çok teşekkür ederim. İlerleyen zamanlarda bu tarz şeyleride paylaşmak istiyorum. Fikir açısından.




Askılı gelinliğimizin içine beyaz dar body giymiştik onu çekmeyi unutmuşum:)









Bunlarda miniğime aldığım ilk "ilk adım ayakkabısı" ve tam totomuzun arkasına gelen fiyonklu çorabımız:)






Kına kıyafetimiz bizim değil. Onuda teyze kızımız kiraladı sağolsun :) Ne kadar elimizde olması güzel bir hatıra olsada israf olacaktı...



Buda içimize giydiğimiz kıyafetimiz :)








Tabii şapkamızda vardı örtümüzle birlikte. Onuda şapkamızın arkasından tutturduk çok tatlı oldu miniğim:)












Bu da benim fikrimdi. Hep dağıtılan kınalar oraya buraya atılır. Bende dolap süsü olmasını (atılmaması için) ve bu gecenin hatırasına misafirlerimize dağıtmak istedim. Taaa benim kınamdan kalan süsler vardı. Teyze kızımız içindeki kınaları alarak aşağıdaki gibi dolap süsü yaptı. Ellerine sağlık gerçekten çok beğendim. Üzerinede kına tarihimizi yazdık.









Kınamdan kalan kına tepsim vardı fakat anneannemiz gelirken unutmuş sağolsun kınayla birlikte hemde:))   (alışveriş esnasında biryerlerde unuttuğu poşetini atlıyorum:) Anneannemizde kızım için tekrar almış ve kınamdan kalan küçük kına poşetlerini boşalttık kınayıda öyle hallettik:))









Dilerim yüce Mevlam hayırlı, iffetli, sağlıklı, sıhhatli, saliha kullarından eylesin yavru(larımızı)mu. Hayırlı uzun ömürlerin olsun annecim. Hayatında hep güzel şeyler yap, Rabbimize layık kul, Efendimize (SAV) layık ümmet olasın inşallah. Yarın huzur-u Mahşerde de alnımızı öyle açık ve parlatan evlatlardan olmanı niyaz ediyorum Rabbimden. Bunu tüm gönlümle tüm hücrelerimle dileniyorum. Kendi hesabımızı zor vereceğimiz hatta belkide veremeyeceğimiz bir günde evlattan da hesaba çekilmek insanı ürpertiyor. -Hepimiz nefis taşıyoruz nihayetinde...- Güzeller güzeli Rabbim inşallah yavru(larımı)mu iyi bir birey olarak yetiştirmemi nasip etsin. Hepimize hayırlı uzun ömürler nasip etsin ve inş. meleğimin gerçek gelinliklerini, kınalıklarını da görmek nasip olsun :) Kocaman bir hayal gibi bu son yazdığım:)


Bu kadar ağrıya rağmen Allah öyle bir güç nasip etti ki o gün ve de yardımcılar! :) yaklaşık 50 kişilik misafirlerimizi gönlümüzce ağırlamış olduk. Çok şükür Rabbime bu halimle altından kalkmayı nasip etti. Tabii güzel hanımellerin altın dokunuşlarıyla:)

Selametle... Mutlu, bol bereketli bir hafta dilerim....

14 yorum:

mintinin dünyası dedi ki...

canım ne iyi ettim de seni tanıdım böyle.inan çok mutluyum.senin kızınla benim oğlum arasında sadece 13 gün var biliyor musun tatlım.küçük prens de 1 aralık doğumlu.
seni daha evvelinde mutfak olarak düşünmüş o yönde incelemeler yapmıştyım.şimdi bloğunu bir de küçük hanım için gezicem.bir anne gözüyle,bebeğinin yazılarını zevkle okuycam inşallah.

beni adem bey hakkında bilgilendirdiğin için teşekkür ediyorum.ben de okumak isterim yazılarını.internetten mi araştırıyoruz.sitesi falan var mı merak ettim.

inşallah kart,eğitici oyuncak ve kitaplarını resimleyip bunlar hakkında bilgilendirirm seni canım.biraz zaman alabilir,çok yoğunum bu ara.ama özel olarak bişey öğrenmek istiyorsan hemen yazabilirim sana.
şimdilik öpüyorum arkadaşım.

AYRICA VE EN ÖNEMLİSİ KIZIN İÇİN ŞİFALAR DİLİYORUM ALLAHTAN.ÇOK ÜZÜLDÜM SIKINTILARINIZI OKURKEN.BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN.BEN DE DİKKAT EDEYİM ARADA KAKASINA.BENİM BEBEKTE PEK KİLO ALMIYOR ACABA KURT FALAN MI VAR Kİ.BİR TATLİL DE BEN YAPTIRAYIM.


SON BİŞEY DAHA KOPAMIYORUM SENDEN.İDRAR KONTROLÜ YAPIYORUM DEDİN.NASIL KONTROL EDİYORSUN Kİ BEZDEKİ İDRAR MİKTARINI.YANITLARSAN SEVİNİRİM.
ÖPTÜM...

fatosun mutfagından... dedi ki...

canımmmmmmmm bacıssııı bende var ya her gün aklımda diyorum ki bi arıyımm kızalr tlfnumu halletti:)))yeni tlfn bekliyorum...ne güzel olmuş doğum günümz..kınamız inşallah gelinlik kınalar yakılır büşram:))canımm çektiğiniz sıkıntıyı çook iyi anlıyorum çünkü benim karakızımda yaz sonunda idrar yolu enfeksiyonuna yakalanmıştı:(( bizde diş çıkarıyor sandık ama değilmiş...bende ağladığı zaman hemen altını açıyodum bakıyorum idrarını yapıyodu ondan anladım sanırım yanıyodu ve ondan ağlıyodu..antibiyotik kullandık geçmedi 5 tane iğne den sonra toparlandı kuzum çok sarsıldı yani çok iyi biliyorum sıkıntısını..Allah bir daha yaşatmasın ..canımm.. canım yabanmersini çayı idrar yolu enfeksyonları için çok faydalı..belkide biliysundur.bnm kızım çayını içmedi bende kurusunu aldım önüne koyuyorum abur cubur niyetine yiyor:))aklında olsun öpüldünn ...Allah kolaylık versin..hiç üzülme bir düzen oturtursunn..sen şimdi gebeliğin tadını çıkar sonra onlar senin canını çıkarcak:))dost acı söyler:))Allah a emanet olun kuzucuklar..görüşelim ya:))

mintinin dünyası dedi ki...

CANIM SON YORUMUNU DA İZNİNLE YAYINLADIM.İLERDE OKUMAK İSTEDİĞİM GÜZELLİKTE VE BİLGİLERLE DOLU MAŞALLAH.SENDEN GÜZEL ŞEYLER ÖĞRENİYORUM ANNE OLARAK.ALLAH RAZI OLSUN.ADEM BEYE İLK SORUMU SORDUM BİE UYKU KONUSUNDA.BAKALIM YANITLANACAK MI.DEDİĞİN GİBİ GELENEKLERE TÜRK KÜLTRÜNE BAĞLI BİRİ.İNCELEMEYE DEVAM EDECEĞİM.
SENİ KOCAMAN ÖPÜYORUM.KEŞKE YAKIN OLSAKTA BEBEKLER BİRLİKTE OYNASA.YAŞITLARIYLA OYNAMALARI GELLİŞİMLERİ İÇİN ÇOK İYİ.AMA BİZİM ÇEVREMİZDE BEBEK YOK MALESEF.BU NEDENLE PARKA GÖTÜRÜYORUM ARADA.
TATLI KIZINI ÇOK ÖPÜYORUM.SEVGİLER...

Yeşim dedi ki...

Merhabalar,
öncelikle geçmiş olsun diyorum en kısa zamanda Rabbim şifa verir inşallah.
Hatice Büşranın ilk yaşı kutlu olsun.
galiba birde kardeş geliyor hayırlısı.
Bir şeyi merak ettim acaba doğum gününde kınamı yakıyorsunuz siz ?
merakımı maruz görün bizde öyle bir adet yokta hoşuma gitti:)
selam ve dua ile...

reyhandan dedi ki...

bloğunuzu ilk ziyaretim sanırım bebek bekliyorsunuz rabbim tamamını erdirsin inş. banada beklerim arkadaşım SELAMETLE...

Hansa dedi ki...

canım benim ya neler yapmışsın öyle iki canlı hemde...
ellerine sağlık hatice büşra çok şanslı bir bebek ve tabii kardeşide...sevgi dolu yetiştir evlatlarını hem birbirlerine hemde hayat sevgi dolu olsunlar yarınlar onlara güzellikler getirsin mutlulğunuz daim olsun allah ağzınızın tadını bozmasın cnm...öperim minik bebeğinide senide... :)))

YeMeK vAkTi dedi ki...

Merhabalar,öncelikle bebeğiniz için çok çok geçmiş olsun..Gelinlik harika eminim çok yakışmıştır:)

Sağlıklı ve güzel bir yıl diliyorum

sarımutfak-hande dedi ki...

geçmişolsun canım acil şifalar dilerim kızına
mutlu yıllar sevgiler

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Çok ciciymiş prensesin kıyafetleri:)

Ne derler Rabbim evlenmesinde göstersin:)

Çok geçmiş olsun ayrıca canım.
biz tedbiri elden bırakmamalıyz ama olacağı olunca oluyor,
Eskiden ütü konusunda hassastım hasta olduğu özel durumlar dışında bağışıklığın gelişmesine engel olduğunu düşünen uzmanlarda var.

öğrebdiğimden beri ben ütülemiyorum çamaşırları

sen belirtileri yazınca acaba rota virüsmü oldu dedim ama değilmiş şükür oda ateş kusma ishal yapıyor ve şu dönemde çok yaygın

şimdi nasıl iyi dimi büşra,neyse parça parça oldu

Tatlı Mutfağım dedi ki...

dilekcim sağol canım. beğenmene sevindim.

uzmanlar hastalık zamanı ütülensin mi diyor yani? onu hiç duymamıştım. Birkaç aydır ütülemiyorum kuzunun kıyafetlerini kırışıklık durumu dışındakileri... izlememiz gereken yol o zaman hastalanınca ütülensin mi demek oluyor?

doktorumuzda ondan şüphelendi fakat rotanın aşılarını yaptırmıştım ben. şükür kusmamız olmadı hiç ama ishal durumu hala devam ediyor sayısı azaldı sadece ve eskisi kadar değil öyle su gibi değil yani.

büşracık iyi şükür şuanda. daha iyi. zaten 2 günde ateşi düzene girdi hemen. çiş durumumuzda normale döndü sanırım :) artık msn de yoksun. melekle görüşüyor musun? mutlu haberi sende aldın mı:))

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Eskiden ütülensin ütülensin diye konuşuyordu uzmanlar
ben Erkam doğduğunca en çok bunu düşündüm bir iki kez ya yaptım ya yapamadım minicik çamaşır ütüle ütüle bitmiyor

astım alerji gibi durumlar dışında çok hassas davranılmamalı

dokroruma söylemiştim ütü yapamıyorum diye,yapma zaten demişti
çocuk tanışdıkça vücudu korumaya geçecek dedi(bizim doğalcı doktor)
ilerde alerji astım vb gibi rah. olmaması için abartmamak gerekiyor,ne kadar dikkat edersek okadar kötü oluyor,

canım rota virüs aşısı engellemiyor rota kapmasını,doktoruma sordum ben çocuğuma yaptırmadım,gereksiz ir aşı diyince bende yaptırmadım.
bursada kusma ishal di salgının seyri,istanbuldaki ishal en son 1-2 kez kusmuştu.zamana mekana göre değişikliğe uğruyor
geçen gazete okudum günde 500 çocuk rota virüsünden hastaneye başvuruyormuş sadece 1 ilçede:(birde çocuk ishalken kafaya göre ilaç kullanmamak lazım
bir doktora götürdüm ilaç verdi 1 kez kullandım 1 öğün yani ,sonra kendi doktorumuza götürdüm tahlil yapacaktı ilaç kullandığımı söyledim adını söyleyince,tahlilden vazgeçti,bağırsaktaki mikroorganizmaları öldürmüşsün bağırsakta birşey çıkmaz dedi.
Durum böyle çamaşırlarını 40 ta yıkıyorum,yumuşatıcı kesinlikle kullanmıyorum,emekleme dönemindeyken yerleri duru suyla siliyordum

anlatmışımdır sana bazı şeylere engel olamıyoruz
ben titiz oldukça bununla imtihan oldum,artık rahatım dert etmiyorum:)
çocuk dizanteri bile oldu..Sen diyorsun ya alt değiştirmeden önce sonra ben defalarca yıkardım aman mikrop kapmasın diye ...daire kapısının önüne koyuyoruz çöpümüzü kovayı..sağolsun eşim sabah giderken içeri almış boş kovayı,ben mutfakta kahvaltı hazırlarken bizim meraklı kaşla gözarasında kovayı giymiş kafasına mikrop kaptı hasta oldu haliyle...
böyle işte..
sen ne yaparsan yap olacağı olunca oluyor,hasta ola ola büyüyorlar

Erkam Eymen rahat bırakmıyor diye açamıyorum,akşamlarıda o kadar yoruluyorum ki onu uyuturken sızıyorum:(
melekle hiç konuşmadım,nasıl iyidir inş.
zahide kardeş mi geliyor

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Eskiden ütülensin ütülensin diye konuşuyordu uzmanlar
ben Erkam doğduğunca en çok bunu düşündüm bir iki kez ya yaptım ya yapamadım minicik çamaşır ütüle ütüle bitmiyor

astım alerji gibi durumlar dışında çok hassas davranılmamalı

dokroruma söylemiştim ütü yapamıyorum diye,yapma zaten demişti
çocuk tanışdıkça vücudu korumaya geçecek dedi(bizim doğalcı doktor)
ilerde alerji astım vb gibi rah. olmaması için abartmamak gerekiyor,ne kadar dikkat edersek okadar kötü oluyor,

canım rota virüs aşısı engellemiyor rota kapmasını,doktoruma sordum ben çocuğuma yaptırmadım,gereksiz ir aşı diyince bende yaptırmadım.
bursada kusma ishal di salgının seyri,istanbuldaki ishal en son 1-2 kez kusmuştu.zamana mekana göre değişikliğe uğruyor
geçen gazete okudum günde 500 çocuk rota virüsünden hastaneye başvuruyormuş sadece 1 ilçede:(birde çocuk ishalken kafaya göre ilaç kullanmamak lazım
bir doktora götürdüm ilaç verdi 1 kez kullandım 1 öğün yani ,sonra kendi doktorumuza götürdüm tahlil yapacaktı ilaç kullandığımı söyledim adını söyleyince,tahlilden vazgeçti,bağırsaktaki mikroorganizmaları öldürmüşsün bağırsakta birşey çıkmaz dedi.
Durum böyle çamaşırlarını 40 ta yıkıyorum,yumuşatıcı kesinlikle kullanmıyorum,emekleme dönemindeyken yerleri duru suyla siliyordum

anlatmışımdır sana bazı şeylere engel olamıyoruz
ben titiz oldukça bununla imtihan oldum,artık rahatım dert etmiyorum:)
çocuk dizanteri bile oldu..Sen diyorsun ya alt değiştirmeden önce sonra ben defalarca yıkardım aman mikrop kapmasın diye ...daire kapısının önüne koyuyoruz çöpümüzü kovayı..sağolsun eşim sabah giderken içeri almış boş kovayı,ben mutfakta kahvaltı hazırlarken bizim meraklı kaşla gözarasında kovayı giymiş kafasına mikrop kaptı hasta oldu haliyle...
böyle işte..
sen ne yaparsan yap olacağı olunca oluyor,hasta ola ola büyüyorlar

Erkam Eymen rahat bırakmıyor diye açamıyorum,akşamlarıda o kadar yoruluyorum ki onu uyuturken sızıyorum:(
melekle hiç konuşmadım,nasıl iyidir inş.
zahide kardeş mi geliyor

uygarimizlahayat dedi ki...

Oyyyyyyyy kuzunun şeyleri harikaaaaaaa olmuş, harikaaaaa anne döktürmüş, Allah gelinliklerini de görmek nasip etsin canım, çok da geçmiş olsun ayrıca hem sana hemde kuzuya Allah yardımcınız olsun öpüyorum kocamann...

Tatlı Mutfağım dedi ki...

Dilekcim çok güzel bilgiler bunlar. çok sağol canım. sitende biraz bunlara da yer ver bizlerde faydalanalım.

en çok çöp kovasına şok geçirdim ayyyy diyede bir bağırmışım hani:) ve doktorunuzu çok sevdim! bende uygun fiyatla bulabilsem öyle bir dr başımda gezdireceğim.

Bizimki antibiyotiği ezberden vermek istemedi tüm tahlilleri istedi ama her şeyede ilaç veriyor hiç hoşlanmıyorum bu ilaçlardan.

ütüsünü hep yapıyordum büşranın.daha yeni yeni yapmıyorum. diğer kızda da bir dönem yapabilirsem yaparım sonra onuda salıveririz artık:)

hiç o kadar titizlenmedim temizlik konusunda sadece idrar enfeksiyonundan çok korkuyorum o yüzden o temizlikte titizleniyorum şu ara.

birde organik takıntım vardı başlarda daha çoktu. Bir zaman sonra önüne geçemiyorsun onunda. Yinede elimden geldiğince sağlıklı beslemek isterdim ama bir ara tarhana çorbası ağırlıklı beslendi çocuk bende böyle olunca:( umarım bundan sonrası güzel olur diyeyim....

Şerifecim çok sağol canım beğenmene çok sevindim arkadaşım. güzel dualarınada amin diyorum canım. bende seni çok öpüyorum