28.1.11

Bizden Haberler...

Esselamü Aleyküm Dostlar...

Hüzünlü, korkulu bir haftanın bitiminden sonra bugünümüze hamdolsun. Biraz durumlardan bahsedeyim. Geçen hafta salı günü hastaneye yattım biliyorsunuz ki... 3 gün kaldıktan sonra cuma öğlen taburcu edildim. Doktorum sağolsun "istirahat et, ilaçlarını kullan yoksa vebali boynuna" diye de bir kaç kere tekrarladı gözlüklerinin üstünden baka baka...

İkisi de benim kelebeğim evet ama insan gözünün önündekini daha çok düşünüyor. Minik kızım kollarını açarak ağlıyor. Hadi gel de kucağına alma! Kıyamadım hep. İyi-kötü işlerimi yapmaya çalıştım. İyi-kötü haftada bir arkadaşlarımı ağırlamaya çalıştım. Doğum günü yaptık ve ardından hastalandık sanırım toplam 20 günü buldu. Ateş, ishal, iştahsızlık diz boyu idi. Her gece onun başını bekleyip, 2 defa falan ılık duş aldırdık. Bünyem daha fazla kaldırmadı ve nihayet sancılarım arttı. En sonunda kasılmalarım sıklaşınca artık doktorumuzdan tam ikazı da aldık ve hastaneye yatırmayı uygun buldu.

Belki böylesi daha hayırlı oldu. Şimdi kayınvalidem sağolsun burada yemek yapıyor, altlı üstlü oturduğumuzdan hep birlikte yiyoruz akşam yemeklerini vs. geceleride bizimle yatıyor. Allah razı olsun ondan. Benim bu kötü günümde bana sahip çıktı ya Allah ta hiçbir kötü gününde onu yalnız, çaresiz bırakmasın inş. Son 2,5 ayımı artık bir şekilde tamamlayacağız diye umut ediyorum hayırlısıyla...

Kızımda çıkan enfeksiyonlar olabilir derecedeymiş. Yani o kadardan birşey olmaz normal dedi doktorumuz da hastanede rahat bir nefes alabildim. 

Yanımda kitaplarımı falan götürdüm böylece zamanım biraz daha çabuk geçti elhamdülillah. Yine Büşra'mda olduğu gibi bu hanımda da kasılma önleyici ilaç kullanıyorum. 1 kutu 5 günde bitiyor. Elimden geldiğince de istirahat etmeye çalışıyorum fakat bu aralar yine iyi değilim. 

Hayat iyisiyle, kötüsüyle sürprizlerle dolu. Şu an baktığım pencereden bunun şer mi yoksa hayır mı olduğunu kestiremiyorum. Umarım en hayırlısını yaşıyorlardır diye temenni ediyorum. Şimdilik bunu paylaşmayı düşünmüyorum fakat sizlerin hayırlısıyla bu günlerimizi atlatabilmemize desdek olabilecek, Rabbi Rahime uzanan gönül damlalarınızı bekliyorum... 

Etrafta nereye baksam bir hasta, bir kaza haberi. Rabbim beterinden korusun inşallah. 

Mutfakla irtibatım bir müddet daha kopmuş oldu bu neticede...;Umarım ailemize katılacak olan yeni bireyle hayat kendini daha güzel şeylere bırakır. Tren hep tünelde gitmez ya dimi :) Bir gün elbet gün ışığına çıkacaktır bu umut treni... Çok ümitvarım. Rabbimden hayırlısıyla bu minik kızımıda kucağıma almayı diliyorum, tüm sıkıntı dolu günler bu küçük hanımın teşrifiyle kendini güzelliklere bıraksın inşallah. 

Bu aralar insanların gereksiz yere yaptığı suizanlar beni çok üzüyor. Bana yada bir başkasına... Bazen anlatamayacağınız şeyler vardır karşı tarafa... anlatamadığınız içinde yanlış anlaşılırsınız yada anlatırsınız o gördüklerine göre yorum yapar fakat gördükleriyle yaşananların alakası yoktur gibi...Belki biraz karışık oldu ama ruh halimide tahmin ettiniz sanırım. Şimdilik erteledim açılımlarını :) 

Her gün bakmaya çalışıyorum güzel bloglarınıza, paylaşımlarınıza... Özenmiyor da değilim hani:) Sanırım biraz çocukları büyütmek gerek tam aktif olmak için. Bilemiyorum zaman ne gösterecek bende merak ediyorum açıkçası:) Sanırım bloğumda hamile günlüğüm aktif olacak bir müddet...Birde daha önceden gittiğimiz 1-2 mekanın fotoğrafları var onları paylaşmayı düşünüyorum.

Pizza herkesin vazgeçemeyeceği lezzetlerdendir sanırım. İşten çıkarken arada eşimle "Eker Süt Çiftliği'ne" giderdik. Orada önce orta boy özgün pizzamızın ve tavuklu salatamızın siparişini verirdik. Salata hemen geldiği için açlıktan bir çırpıda bitiriverirdik:)) Canımın her şeyi çektiği bu dönemlerde (hastalanmadan 1-2 ay kadar önce) nostaji yaptık eşimle. Kızımızı babaannesine ve dedesine emanet edip, bir kaçamak yapalım demiştik. İkiside bizim beğendiğimiz lezzetlerden...



mmmmmmmm olsada yesem! Canım çekti gecenin bu saatinde:)))


Eker'in pizzasını çok beğeniyorum. İncecik hamuru var ve gayet lezzetli yapıyorlar. Biz genelde; bonfileli istiyoruz kalanı da klasik pizza malzemesi... Pizzayı koyar koymaz tabaklara birer dilim koydular onlarıda bir çırpıda yiyince bu fotoğrafı zor çektim :)


Gecenin bu saatinde çok canım istedi! Birde bloglarınızı gezerken ki halimi düşünün :)

Not: Bu vesileyle zor günlerimde dualarıyla, telefonlarıyla ve buradaki özel mesajlarınızla verdiğiniz desdekler için Allah razı olsun sizlere ve tüm dostlarıma. Çok mutlu oldum. Allah'ım kimseyi hastane yollarında oyalamasın. Kimseye dermansız dert vermesin inşallah. 

Herkese Mutlu Hafta sonları.......

11 yorum:

Hayatcemresi dedi ki...

Beytiyeciğim,
çok geçmiş olsun,Rabbim yardımcın olsun(amin),
sen iyi ol blog mutfak çok önemli değil,inşaAllah sana yardım eden birileri vardır,Rabbim yardımcın olsun,sevgilerimle...

Asahhara dedi ki...

Çok geçmişş olsunnn.

Tatlı Mutfağım dedi ki...

hatice abla Allah razı olsun. Dualarını bekliyorum. eskiye nazaran yardım edenim var Allah razı olsun işin vehametini anlayınca :)

αѕαннαяα çok teşekkür ederim :)

serpil dedi ki...

merhaba ben sitenizi dolaşırken buldum ve bursalı olduğunuzu görünce çok sevindim bende bursadayım.Sitenizi biraz inceleme fırsatı buldum çok güzel şeyler paylaşmışsınız.Sıkıntılı günler geçirdiğinizi yazmışsınız allah yardımcınız olsun benimde 1 tane kızım var benimde hamileliğimde sorunlar vardı ama hepsi geçiyor sabretmek lazım.iyi geceler...

mintinin dünyası dedi ki...

tatlı kardeşim ne güzel bilgiler vermişsin arkadaşım benim.canım inan margarin konusunda çok yetersiz bilgiye sahibim.ben normalde hep "Sana" kullanırım.çok haklısın.bebeğim için doğal yoğurt yapmaktan bahsediyorum ama bu konulardaki riskleri gözardı ediyorum.sen gıda sektöründeymişsin arkadaşım.araştırmışsın da.bana önerebileceğin,"bu güvenilir mintim"diyebileceğin bir marka var mı tatlım.çok sevinirim.güzel bilgilendirmen için,beni silkip bu önemli konudaki riskleri hatırlattığın için ne kadar teşekkür etsem az.bana göre margarinin en büyük riski trans yağ içeriyor olması.başka araştırmadım balım.bilgilerini seve seve bekliyorum.

mintinin dünyası dedi ki...

ah tatlımmm yazını yeni okuyabildim ve tam bitiremeden bir geçmiş olsun diyeyim dedim.kıyamam ben yavru kuzuya.çok geçmiş olsun balım.
allahım beterinden korusun dediğin gibi.
bu arada nefismiş eker lezzetleri.
afiyetler olmuştur size bu nefis görüntüden sonra:)

zeynebin penceresi:) dedi ki...

Beytiyecim, Allahım kalbine ferahlık versin, dualarını kabul etsin, iki yavrunu da hayırlı evlatlar olarak sizlere bağışlasın canım. Allaha emanet olun...

mintinin dünyası dedi ki...

sevgili arkadaşım neler yapıyorsun.sesin çıkmadı merak ettim seni.umarım iyidirsin.sevgiler gönderiyorum arkadaşıma...

keskinli dedi ki...

canim cok cok gecmisler olsun rabbim tüm hastalara sifalar versin insallah AMIN sevgiler

Tatlı Mutfağım dedi ki...

Serpil teşekkür ederim güzel yorumun için! Haklısın herşey geçiyor zamanla da sabretmeyi bilmek önemli. Birde endişeli bekleyiş olmasa...Demek hemşehriyiz :)

Minticim katkılı maddelerden dolayı ben çok çektim ve hazır gıdaları elimden geldiğince kullanmamaya çalışıyorum. Hatta bir ara siyah çaydan bile vazgeçmiştim. margarin katkılı olmasının dışınca islami açıdan da uygun değil o yüzden tamamen çıkardık hayatımızdan. Bununla ilgili bir seminer olacak Bursa'da ona katılma şansım olursa muhakkak paylaşacağım inş. Minik oğluş çok şanslı maharetli bir annesi var:) Benim önerim margarinden ziyade tereyağ kullanmandır canım. Alışverişde Türk markası tercih etmeye çalışıyorum. Sana ünilever ürünü olduğundan Kısacası benim için boykotlu ürünler gurubunda:) Ülker yada Sütaş almanı öneririm. Amcamda zamanında sütçülük yaptığı için Sütaşın temiz ve iyi bir firma olduğunu tescillemişti.

Zeynep'cim sağol canım ne güzel dualar etmişsin bana Ağzına yüreğine sağlık. Allah razı olsun gerçekten.

Minticikim sağol canım merakın için ayrıntılar diğer postta:) Kusuruma bakma arkadaşım.

Keskinli ablacım çok sağol duaların için:)

mintinin dünyası dedi ki...

canımmm,
hoşsohbetlim,
tatlı diilim.
cici mesajların beni çok mutlu ediyor inan.
yüreğim kıpır kıpır oluyor seni görünce.
allahım razı olsun güzel gönlünden.
sevgilerimi sunuyorum.yeni paylaşımlarını merakla bekliyorum.